به گزارش کمیته تبلیغات و اطلاع رسانی چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری، انوشیروان پیشدار سرپرست حوزه هنری استان هرمزگان درخصوص فعالیتهای انجام شده در کمیته هنرهای نمایشی گفت: چندین جلسه به دست کمیته هنرهای نمایشی جشنواره آثار و تولیدات در سطح کشور برگزار شده است. در این جلسات موضوعات مختلفی بررسی شد. از جمله این موضوعات نحوه داوری و ارسال آثار به جشنواره تولیدات و نوع انتخاب داوران جشنواره بود.
وی افزود: استانها سعی کردهاند، بهترین تولیدات بخش هنرهای نمایشی را برای جشنواره تولیدات ارسال کنند. جشنواره تولیدات برند کاری حوزه هنری در کل کشور است. به این معنا که تمام کارها و آثار هنری کشور به جشنواره تولیدات میآید. بنابراین رقابت سختی است و امکان انتخاب بهترین کار از بین اینهمه آثار ارسال شده کار سختی است. امیدوارم شاهد حضور نمایشهای فاخر و تاثیرگذار در جشنواره تولیدات باشیم.
سرپرست حوزه هنری استان هرمزگان درباره داوری آثار بیان کرد: در بخش داوری آثار، قرار شد از استانهای مختلف اساتیدی که قابلیت بالاتری دارند، برای انتخاب و داوری آثار کمیته نمایش معرفی شوند. انتخاب داوران نیز از استانهای کشور خواهد بود.
پیشدار درخصوص بهتر شدن کیفیت آثار نمایشی تولید شده اظهار کرد: باید در بخش هنرهای نمایشی حمایت بیشتر حوزه هنری را داشته باشیم. اگر قرار است نمایشی تولید شود، پروسه طولانی نیاز دارد و هزینهبردار است. اداره کل نمایشی حوزه هنری باید بیشتر هزینه کند و در بخش اجرای عموم این حمایت بیشتر باشد. متاسفانه حوزه هنری برای اجرای عمومی در شهرستانها هزینهای پرداخت نمیکند.
وی در ادامه افزود: برای اینکه تولیدات بخش نمایشی در حوزه هنری اثر فاخر داشته باشند باید از اجرای عمومی خصوصا در شهرستانهای دور که کمترین امکانات را دارند، حمایت کنیم.
سرپرست حوزه هنری استان هرمزگان گفت: برای بخش نمایش، آموزش افراد بسیار اهمیت دارد. در تهران افراد به اساتید مختلف در بخش کارگردانی، بازی و نویسندگی دسترسی دارند. اما در شهرستانها این آموزش و دسترسی کمتر وجود دارد. بنابراین نیاز است که اساتید خبرهای از مرکز برای دورههای آموزشی کارگردانی، بازیگری و نویسندگی اعزام شوند تا ما نسل جوان را در این بخشها تربیت کنیم.
انوشیروان پیشدار درخصوص آمار آثار رسیده از استان هرمزگان به جشنواره آثار و تولیدات گفت: 152 اثر از استان هرمزگان را در جشنواره تولیدات امسال ثبت کردیم که از این بین حدود 6 اثر در زمینه دانشنامه بوده است. حوزه هنری استان هرمزگان در بخش موسیقی بسیار قوی است و در بخش نوایی و مقامی موسیقی خوبی داریم که خیلی تاثیرگذار است. تولید این آثار در حوزه هنری استان هرمزگان میتواند در زمینه فرهنگ و هنر این استان اثر مثبتی به همراه داشته باشد.
وی در پایان گفت: در بخش نمایش و مستندسازی تلاش داریم تولیدات با کیفیت ارسال کنیم تا آثارمان ماندگار شود. مثلا در بخش فرهنگ مکتوب و دانشنامه میخواهیم کتاب مرجعی تولید کنیم تا همه دانشپژوهشان و محققان بتوانند از آن استفاده کنند. سعی ما بر این است که نگاه علمی در این بخش وجود داشته باشد و همه هموغم ما کیفیسازی تولیدات است. این جشنواره بزرگترین فستیوال فرهنگی هنری کشور است و میتواند جایگاه حوزه هنری را در بخش فرهنگ و هنر ارتقا دهد.